היין הישראלי החל באמת להתפתח רק בסוף שנות ה- 80 של המאה ה- 20.
ההגעה לנקודה זאת, התבססה על התפתחות היין בארץ, שנבעה מסיבות שונות כגון סיבות דתיות או סיבות כלכליות - הרצון לאפשר לקדם את התעשייה בארץ ואת הישוב היהודי בארץ גרמו למשקיעים כמו רוטשילד להקים יקבים ולשתול כרמים, ליצור מקום בו מייצרים יין כשר לחגיי ישראל ולשלוח אותו לקהילות היהודיות השונות בעולם.
אבל באמת ייצור יין מתוך הרחבת הטעם ושילובו באוכל החל רק אחריי הקמת ייקבי רמת הגולן, בסוף שנות ה- 80 של המאה ה- 20. יקבי רמת הגולן קם ממקום כלכלי אך הרצון של היקב לייצר יין איכותי אמיתי הכריח אותם ללמוד מה זה יין ולנסות במקביל גם לגדיר את היין ישראלי - דבר שעדיין לומדים אותו ולומדים לדייק אותו.