אחד הזנים המקומיים שגדל לאורך השנים כאן בארץ
ממש מתחת לאפנו הספוג בריחות הקלאסיים שהגיעו מאירופה כמו
קברנה סוביניון, סוביניון בלאן ושרדונה,
הוא זן הדבוקי, זן ענבים המייצר יין לבן, בטעם ייחודי ומקומי לחלוטין .
מתברר, שבממצאים ארכיאולוגיים מצאו אלפיי זניי ענבים שגדלו כאן בארץ
ורק מעטים מהם נמצאו כראויים להמשך גידול וייצור יין גם בתקופתנו.
יקבים שונים כגון יקב ברקן, יקב סגל, יקב כריזמן (מאזור בית לחם), היינן פנדלשטיין, יקב עמק יזרעאל - מצאו את הדרך לייצור מחודש של זן הדבוקי - ממש טעים.
טו בשבט, הינו הזדמנות מצויינת לפתוח יין מזן זה בשולחן החג המאפשר לחגוג את סיום החורף ותחילת האביב.