מדוע צריך ביטוח למקרה סיעודי?
מי מאתנו אינו מכיר אדם הנעזר בקרובי משפחתו או במטפלים לביצוע פעולות יומיומיות? לרחוץ פנים, להתהלך, לשבת, לקום – פעולות הנראות לרבים מאיתנו כמובנות מאליהן, מחייבות אחרים בעזרה רבה וסיוע, או ליתר דיוק - סיעוד. כל אחד מאיתנו עלול לחלות במחלה קשה, להיקלע לתאונה או לאירוע שיגרמו לתלות באחרים ולצורך בטיפולים יקרים שיאפשרו שיקום והמשך חיים ארוכים ומלאי כבוד.
אף אחד אינו רוצה להפוך לנטל על יקיריו. עלות הטיפול במקרי סיעוד בין אם בבית ובין אם במוסד המתמחה בכך, מגיעה לאלפי שקלים מידי חודש. גמלת הסיעוד של הביטוח הלאומי אינה עונה על כל הצרכים ואינה ניתנת לגברים מתחת לגיל 65 ולנשים מתחת לגיל 60 וגם זאת בכפוף לתנאים מסוימים.
הרפואה המודרנית מצילה חיים ומאריכה אותם, אך אין בכך די, אנו זקוקים גם לאיכות חיים. הארכת תוחלת החיים זה תפקידה של הרפואה; איכות החיים - טוב, זה כבר התפקיד שלנו...
למה צריכים פוליסה סיעודית?
העלייה בתוחלת החיים גורמת לכך שיותר ויותר אנשים בגיל הזהב נזקקים לטיפול סיעודי, הניתן במוסד סיעודי או על ידי מטפל מוסמך ולא בביתם של ילדי המטופל, כפי שהיה נהוג בעבר.
עלותם הגבוהה של הטיפולים הסיעודיים מהווה מעמסה כלכלית גדולה (העלות החודשית הממוצעת לטיפול סיעודי בבית היא כ – 6,000 ש"ח לחודש, ובבית חולים סיעודי כ – 10,000 - 20,000 ש"ח בחודש).
הפתרון הניתן על ידי המערכת הציבורית מוגבל. הזכאים לכך מקבלים, גמלת סיעוד נמוכה מהמוסד לביטוח לאומי (כ – 1800 ש"ח לחודש).
השלמת הפער בין הסכומים הנדרשים לטיפול סיעודי ראוי, ובין הסכומים המתקבלים מהמוסד לביטוח לאומי או הביטוחים המשלימים של קופות החולים – יכולה להיעשות באמצעות רכישת ביטוח סיעודי פרטי.
האם יש הבדלים בין פוליסות הסיעוד בחברות השונות?
קיימים הבדלים בתנאי הפוליסות ובתעריפי החברות השונות, אך המוצר בבסיסו דומה.