חג חנוכה , חג השמן , האם באמת מאכלי החג צריכים להיות כל כך שומניים ולא בריאים?
השאלה הזאת נשאלת כל חנוכה מחדש ובאמת שהאינטרנט מוצף בכל כך הרבה מתכונים ללביבות וסופגניות ללא שמן , בלי גלוטן עם גלוטן ,עם תחליפים רבים ומגוונים.
השאלה העיקרית האם אתם עומדים בפיתוי של שפע מאכלי החג מסביבכם? במיוחד שיש את כל הווריאציות החדשות של הסופגניות עם המילויים השונים והמגוונים, הקיימים במאפיות ובכל החגיגות המתקיימות במשך החג.
אתם גם בטח אומרים לעצמכם חנוכה יש רק פעם בשנה אז למה שלא נהנה?
אז נכון חנוכה רק פעם בשנה אבל היא מתפרסת על שמונה ימים , זה לא אומר שגם אתם צריכים לאכול סופגניות מלאות בשמן שמונה ימים , נס גדול לא יהיה מזה.
בחרו לכם יום שהוא מבחינתכם הכי חגיגי מכל ימות חנוכה , ככמו ערב חג , או ארוחה המשפחתית המיוחדת לכבוד החג , המפגש החברתי שהוזמנתם אליו או אפילו המסיבה בגן של הילד שחיכיתם לו. זה היום שבו תאכלו את הסופגניה הנבחרת , תהנו מכל ביס ותתענגו על כך ,כי חוגגים רק פעם בשנה.
במידה והחלטתם לוותר על הסופגניה השנה (אני מוותרת כבר כמה שנים ולא מרגישה איזה הפסד גדול) אפשר לאכול לביבות אפויות וטעימות , מלוחות ומתוקות , בריאות יותר ובמבחר ירקות.
מצ"ב שני מתכונים ללביבות קלות להכנה
מתכון מלוח:
4-5 תפו"א מגורדים (וסחוטים)
100 גר' גבינה צהובה מגורדת עפ"י טעמכם (ניתן להחליף או לערבב עם גבינה מלוחה)
1 בצל מגורד או בצל ירוק לבחירתכם.
1 ביצה
כחצי כוס קמח לבן או כוסמין מלא
מעט מלח ופלפל שחור לתיבול
אופן הכנה:
לערבב הכל באופן אחיד, לקחת כף מהעיסה לצורה הרצויה , לשים את כל הלביבות על תבנית עם נייר אפיה לשמן מעט עם תרסיס ולאפות עד להזהבה.
מתכון מתוק:
3 תפוחי עץ מגורדים וסחוטים (רצוי מזן גרנד סמיט)
2 ביצים
כחצי כוס קמח לבן או כוסמין מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
כף גרידת לימון (לא חייב)
1/4 כפית קינמון
כפית תמצית וניל
חופן צימוקים
2-3 כפיות סוכר (לפי רמת מתיקות רצויה)
אופן הכנה:
לערבב הכל באופן אחיד, לקחת כף מהעיסה לצורה הרצויה , לשים את כל הלביבות על תבנית עם נייר אפיה לשמן מעט עם תרסיס ולאפות עד להזהבה.
אפשר לפזר אבקת סוכר על הלביבות בצאתן מהתנור .
בתאבון וחג שמח!!!
ליאת אלון 0509140474