סיידר הוא משקה חם ואלכוהולי העשוי ממיצי פירות. לרוב משקה זה עשוי מתפוחים או אגסים. בישראל, בעקבות ארצות הברית וקנדה, המונח משמש לתאר גם מיץ תפוחים שאינו אלכוהולי.
הסיידר מיוצר על ידי ריסוק וסחיטת התפוחים, והתססת המיץ בחביות עץ אלון.
זהו משקה פופולרי בבריטניה, בעיקר בדרומה של אנגליה, והצריכה הממוצעת לנפש של סיידר בבריטניה היא הגדולה בעולם.
המשקה נשתה באירופה מאז ימי הביניים, והוא משקה מסורתי הנשתה בברטאן, בנורמנדי, באירלנד ובצפונה של ספרד.
סיידר תפוחים חם עם יין אדום וקינמון, לחימום ערב סתוי/חורפי
המצרכים (20 מנות):
1 ליטר תרכיז סיידר הגליל
1 ליטר מים
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
3 מסמרי ציפורן
2 מקלות קינמון שבורים
2 כפות סוכר חום
חצי בקבוק יין אדום
אופן ההכנה:
מחממים את כל המרכיבים בסיר גדול ומגישים בקערת פונץ'.