בס"ד
חג שמח ומתוק כדבש
כמה פשוטות ויצא משו משו
לחמניות דבש לכבוד החג
איזה ריחות ואיזה טעים?!
מרכיבים
- לבצק
* 1 ק"ג קמח מנופה
* 1 שקית או 1 קוביה שמרית (50 גרם)
* 1 שקית משפר אפיה (50 גרם)
* 1 1/2 כוסות מיים קרים (375 מ"ל)
* 1/3 כוס דבש או סילאן (120 גר')
* 1 כפית מחוקה מלח
* 1/2 כוס שמן (100 מ"ל)
* 2 ביצים גודל M
- להברשה
* 1 ביצה טרופה
- לציפוי
* 2-3 כפות דבש או סילאן
מהולות ב-1 כף מים
אופן ההכנה
1. בקערת מערבל מוסיפים את השמרית עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר אפיה, הביצים, השמן, הדבש והמלח.
מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים צד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
2. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים או לכמות יותר גדולה - לפי דעתכם.
3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומסדרים את הכדורי הבצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים אחד לשני.
4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה באופן אחיד.
6. אופים כ-8 דקות, מנמיחים את החום ל-170 מעלות ואופים כ-10 עד 15 דק' עד לקבלת גוון חום זהוב.
7. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.
בס"ד
רמבו עריכת וידאו מציג
העורך שגם טבח
שיהיה שנה טובה ומתוקה
מוזמנים להצטרף ולעקוב אחריי בדף הפייסבוק -
רמבו עריכת וידאו - הלקוחות הם השחקנים הראשיים
להירשם למועדון החברים -
http://www.milokan.com/business/?id=רמבו-עריכתוידאו-אירועים-דבריחוכמה-מוסריהשכל-סרטונימוטיבציה-סרטוניהשראה