~בס"ד
מה מפסיד העצלן? מה הן השעות שבהן המח פעיל ביותר?
לאו דווקא בקשר לתפילות ומצוות התורה.
אנו מוצאים תשובה גם לשאלות אלו - במאמר שלפנינו.
~בס"ד
מה מפסיד העצלן? מה הן השעות שבהן המח פעיל ביותר?
לאו דווקא בקשר לתפילות ומצוות התורה.
אנו מוצאים תשובה גם לשאלות אלו - במאמר שלפנינו.
רבי דוסא בן הרכינס מונה ארבעה דברים שהעושה אותם מרחיק את עצמו מממוש יעודו בעולם הזה:
הקם מאחר משנת הלילה, השותה יין בשעת צהרים, המבלה זמנו בשיחות הבל כילדים, היושב בכינוסים של עמי הארץ המבלים את זמנם בדברים בטלים.
במאמר זה נתמקד בשנה של שחרית, לאו דווקא בקשר לתפילות ומצוות התורה.
ברור לכל ששנה מיותרת מזיקה, אך גרועה במיחד היא שנת שחרית, כי מלבד ביטול מצוות קריאת שמע ותפילה, האדם מכלה לריק את השעות הרעננות והפוריות ביותר. שעות הבוקר מכשרות לרכוז ולקליטה, המח רענן לאחר שנת הלילה, כי עדין לא העמס בחויות וברשמים שונים המשפיעים עליו במשך היום.
האדם יותר ערני בשעות הבוקר לקראת היום שלו, עם זה בעבודה או בלימודים.
המוח שלנו קולט יותר שאנחנו ערניים ולא עייפים. כי התת מודע שלנו מתעסק בקליטת המסר שהמורה או אותו עובד שעובד איתנו במהלך היום. ואנחנו כבני האדם מודעים למה שאנחנו עושים?! המוח לא עמוס בדברים לעומת שעות אחר העבודה.
אדם כשהוא ערני יש לו יותר אנרגיה לקראת העבודה או הפרוייקט שלו. והמוח שלו עובד נקי בלי הפרעות (מחשבות) בדרך. וע"י כך הוא מביא רעיונות חדשים או כל דבר שהעבודה תצא הכי טובה שאפשר.
זאת, ועוד, שנת שחרית מוציאה מוציאה את האדם מן העולם מפני שהיא גורמת לו להיות עצלן בכל שעות ערנותו.
חז"ל ממריצים, אפוא, את האדם לנצל את השעות הטובות ביותר, וכך פותח שולחן הערוך את ספרו: "יתגבר כארי לעמד בבקר לעבודת בוראו".
"היהודי הקדוש", רבי יעקב יצחק מפשיסחא, אמר כי את כל תורתו הוא חיב לנפח שגר בשכנותו. כשהיה בחור צעיר הוא התקשה לקום בבקרים החרפיים, אולם כל אימת שהיה חוכך בדעתו להמשיך בשנתו, הגיע לאזניו קול הלמות פטישו של הנפח, והדבר לא נתן לו מנוח.
מדוע יהיה הוא פחות מאותו נפח - אם הלה מסגל להשכים בבוקר למען פרנסתו, לטובת עניני העולם הזה, על אחת כמה וכמה שעליו להשכים ולקום לצורך עבודת הבורא. מחשבות אלה נטעו בו את הרצון להוכיח לעצמו שהוא מסגל להקדים את הנפח, ואכן למחרת הוא השכים קום לפני השכן והחל בלמודו. כשקם הנפח בשעה הרגילה, הפתע לשמע את קול הלימוד הבוקע מדירת השכן, ואמר לעצמו: הנה אותו בחור צעיר פטור מדאגת הפרנסה ואף אינו מרויח פרוטה מעיסוקו, וכבר החל בלמודו, על אחת כמה וכמה איש כמוני, האחראי לפרנסת בני ביתו, ובכל שעת עבודה מרויח עוד כמה פרוטות, מכרח להקדים יותר. כך החלה תחרות סמויה בין הצעיר השקדן לבין הנפח החרוץ.
רבי יעקב יצחק הרגיל את עצמו לקום מקדם, גופו צרך פחות ופחות שעות שנה, וכך הוא נתעלה להיות תלמיד חכם עצום.
מה למדתם מהסיפור?
האם אתם פועלים נכון לקראת ההצלחה?
איך אתם הולכים להצליח בהמשך חייכם?
תתחילו לענות על השאלות ותתחילו לצעוד לכיוון ההצלחה
בהצלחה
~רמבו עריכת וידאו מציג 0526096710
מסע מהסרטים - "הלקוחות הם השחקנים הראשיים"
מוזמנים להצטרף ולעקוב אחריי בדף הפייסבוק - https://www.facebook.com/videorambo